marți, 12 iunie 2012

Fermentarea namolurilor



 Inainte de fermentare, uneori pentru a micsora volumul de namol, respectiv volumul bazinului de fermentare a namolului, se procedeaza la ingrosarea namolului in asa numitele ingrosatoare sau concentratoare de namol. Pentru depasirea perioadei de fermentare acida a namolului, in care reducerea materiilor organice si productia de gaz sunt nesemnificative, se poate interveni numai prin metode artificiale. Dupa amorsarea fermentarii, viteza de fermentare sau a descompunerii anaerobe este mai putin bine precizata in comparatie cu cea a descompunerii aerobe a matriilor organice. Tratarea namolului in aceste conditii se numeste inocularea sau insamantarea namolului. Tinand seama de temperatura de fermentare a namolului, se deosebesc trei zone de fermentare: a temperaturilor inalte (50-60˚C), a temperaturilor moderate (30-35˚C) si a temperaturilor joase (sub15˚C). Fermentarea namolurilor in statiile de epurare se realizeaza intotdeauna in zona temperaturilor moderate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu