Clorarea apelor uzate si namolurilor
Indepartarea mirosului
(dezodorizarea) este una dintre folosintele principale ale clorului in statia
de epurare. Mirosul neplacut din statiile de epurare se datoreaza indeosebi
fermentarii anaerobe, in timpul carei Iodul, Hidrogenul sulfurat, Scatolul,
Mercaptanul, etc. Produc cele mai puternice mirosuri. Dintre toate substantele
mentionate, mirosul de hidrogen sulfurat exte cel mai neplacut si toxic.
Cantitatea de hidrogen sulfurat creste cand in apele uzate au fost introduse
ape uzate industriale cu sulfati. Ina canalele partial pline, hidrogenul sulfurat
se oxideaza pe la suprafata apei si trece in acid sulfuric sau sulfuros, care
ataca betoanele, mortarele si otelul. Clorarea apelor uzate inaintea bazinelor
de decantare nu conduce la dereglarea procesului de fermentare a namolului,
deoarece cantitatile mici de clor ramase sunt usor absorbite pana la sosirea
namolului in bazinele de fermentare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu